Hoppa till sidans innehåll

SM 2012


Vi flyttade fran SM 2012 en vecka för att säkerställa segling inför en snabbt annalkande vår och inte behöva starta nästa säsong med uppskjutet SM, som vi gjort de senaste åren. Det var kanske till nackdel för vissa, men det var inga protester när frågan togs på vårt forum.
Förhållandena i Västerås var bra, runt 0-grader på morgonen, med strålande sol, bra is med vårkvalite, vind 2-4m.
Vi kom igång bra , och i tid, körde 2 heat innan kl. 12, sedan började vinden att växla, väntan i drygt 2 timmar på ny vindriktning, sedan 2 nya race efter banändring, varav det första inte var optimalt, men godkändes innan start, för att få ihop till 3st seglingar, omläggning av banan igen och så ett sista 4:de race.
Vi var tillbaka i depån vid 17-tiden, riggar av, börjar årsmöte 18.30. Efter mötet, gick vi ut och åt gott inkl. lite öl vin, tillbaka till hotellet för eftersnack och sedan i säng.
Söndag morgon började med samtidig frukost o Vasaloppstart på TV:en, ute o riggade på strax efter 8.30. Västeråsfjärden denna morgon låg inbäddad i dimma, 4-5 minus, ingen vind. När dimman lättat något tog vi oss ut till tänkt startplats, fortfarande nästan obefintligt med vind.
Ur dimman och numera utan jakt, kom vår förre ordförande Lars Lönegren på skridskor o hälsade på. Fantastiskt trevligt Lars, vilket intresse, tänk om det ändå var fler, framför allt de med Klass III-jakter, som ville möta upp på våra seglingar, speciellt på ett SM.
Vi fick inga mer seglingar denna helg, utan bröt strax efter kl.13 och packade ihop för hemresa. För några av oss är säsongen nu över, och det kändes bra med ett SM som avslutning.
Gratulerar David till sitt 1:a SM-tecken i Klass III, och tackar samtliga deltagare, Ove vår starter o protokollförare, för att ni ställde upp.

/Olof Stenberg S103, Ordförande

 

 

Att det blå liket har fått fart efter alla modifieringar och reparationer har vi tvingats konstatera. Fartmässigt verkar det vara hugget som stucket mellan vinge och mjukis, det är nog än så länge tillfälligheter som avgör. Roligt i alla fall att David och Anders seglar skiten ur oss åtminstone i lättare vindar. Det kan sporra oss andra.

Resultat från SM 2012

David 3p
Anders 5p
Olof 7p
Jan 11p
Karl Arne 15p
Otto 16p
Kjell 21p

 

/ Jan Fagerberg S1, Nationssekreterare

 

 

Anders Olson SM 2012 Lars Lönegren
David Croner SM 2012 Lars Lönegren
Deltagarna SM 2012 Lars Lönegren
Is-Otto SM 2012 Lars Lönegren
Jan Fagerberg SM 2012 Lars Lönegren
K-A Andersson SM 2012 Lars Lönegren
Olof Stenberg SM 2012 Lars LönegrenSvenska Isseglarförbundet

Svenska Isseglarförbundets logotyp

 
Facebook-gruppPostadress:
Svenska Klass 3-Jaktsällskapet - Issegling
Mats Nordgren, Mälhammar Skogshyddan
63531 Kvicksund

Kontakt:
Tel: 0736567211
E-post: Mats.nordgren2@gmail...

Se all info