Hoppa till sidans innehåll

Karlskronaracet 2009


Under den gångna helgen ( 24 - 25 jan ) seglades Karlskrona Racet på Helgasjön i Växjö.

Som arrangör våndades jag mycket under veckan över var jag skulle lägga racet. Torsdageftermiddag hade jag i princip 4 platser att välja på, 2 här i söder och 1 på västsidan av Sverige och en på ostsidan . SMHI, YR.no och DMI hade alla samma prognos som talade om milt väder, vindar på ca 4 -7 m/s och snö eller snöblandat regn över Västkusten och ett stråk åt nordost upp över Sverige. Jag valde då Växjö.

 

Efter helgens seglingar tror jag att alla som var där är eniga om att det var mycket bra förhållanden. Vi genomförde 11 seglingar ( 6 på lör och 5 på sön ) på blankis 16 cm tjock som på lördagen var lite blöt av ett regnområde som passerade under någon timma , men som på söndagen var helt tillfrusen och hård.

Lördagens seglingar gick i bitvis friska vindar mellan 6 och 9 m/s och söndagen lite mer varierande vind som pendlade mellan 2 och 5 m/s. Anders O från Västerås seglade i en klass för sig. Han seglade på ren speed ifrån oss allihop. Tror inte det handlade om taktiska misstag, han var bara snabbare, mycket snabbare. For som en raket i alla vindar och på alla bogar och tog hem 10 av 11 seglingar. Slutade därmed som totalsegrare i Kna Racet 2009. Bra gjort ! Jan F. gick som vanligt bra och snabbt utan några misstag, men Anders var helt enkelt snabbare. Jan tog 2:a platsen. Olof S seglade oxå snabbt och taktiskt, undertecknad hade en del täta dueller med Olof, nästan lite "match racing" men vi räckte inte till mot Anders och Jan även om vi bägge slog Jan i helgens sista segling.

Stefan L. har äntligen och glädjande börjat få gång på sin Hallin jakt. Nya medar och bra inställning på medarna gjorde att det gick att segla även i söndagens lättare vindar. Den höll dessutom HELA helgen. Inga haverier överhuvudtaget.

 

Sammanfattningsvis hade vi bra seglingar, trevligt snack och umgänge på kvällarna med historier och fotografier från isjaktseglingens "forntid " framförda av Jan F , Anders O och några danskar som oxå hade varit med under isjaktens barndom. Vilka äventyr man har missat som bara har varit med de sista 20 åren ! Tack alla för en trevlig segling och helg !

Is-Otto S-23

Resultat:

          1:a S 17        Anders Olson
          2:a S 1         Jan Fagerberg
          3:a S 103      Olof Stenberg
          4:a S 23        Bengt Ottosson
          5:a S28         Stefan Lindahl 

          Ett STORT GRATTIS!!! till Anders Olson 

pict0113_500 Karlskronaracet 2009
pict0114_500 Karlskronaracet 2009
pict0125_500 Karlskronaracet 2009
pict0131_500 Karlskronaracet 2009Svenska Isseglarförbundet

Svenska Isseglarförbundets logotyp

 
Facebook-gruppPostadress:
Svenska Klass 3-Jaktsällskapet - Issegling
Mats Nordgren, Mälhammar Skogshyddan
63531 Kvicksund

Kontakt:
Tel: 0736567211
E-post: Mats.nordgren2@gmail...

Se all info