Hoppa till sidans innehåll

Karlskronaracet 2008


Här kommer en liten rapport om helgens race på Runn. Som du ser på bilderna hade vi framförallt på lördagen kanonfina isar. Söndagen var isen blötare och blev också med tiden ganska mjuk. Hårda vindar både lördag och söndag gav höga hastigheter och häftiga race med många tighta dueller.

Anders Olsson stog som segrare på söndagen med Janne F som tvåa och Olof Stenberg som trea. Om jag minns rätt var vi 14 startande,dock fullföljde inte alla samtliga seglingar.

 

På bilden från prisutdelningen fattas bl.a. Färjevall, Alkner, Pamp och jag som stod bakom kameran.
Bilden på min jakt med ena meden ner i en råk beskriver ett mycket lyckligt slut pånågot som kunde blivit en katastrof. Jag har min broms i bakkant på meden och vid en paus i seglingarna när vinden vred tillfälligt drog min jakt iväg. Full speed rätt ut på isen !

Efter en stund gippade den och vände tillbaks, studsade över en råk och tog sikte på en ö några hundra meter bort. Som tur var fanns det ännu en råk ca 200 m från ön. Där gick meden ner och fick stopp på eländet. Jag har drömt mardrömmar om denna insident och tackar högre makter att INGEN MÄNNISKA kom ivägen. Jakter går alltid att ersätta men personer är värre. Ska nu flytta mina bromsar till framkant av meden !

Is-Otto s-23

 

Resultat:

resut_karlrace08

 

 

karlkrrace08_01 Karlskronaracet 2008
karlkrrace08_02 Karlskronaracet 2008Svenska Isseglarförbundet

Svenska Isseglarförbundets logotyp

 
Facebook-gruppPostadress:
Svenska Klass 3-Jaktsällskapet - Issegling
Mats Nordgren, Mälhammar Skogshyddan
63531 Kvicksund

Kontakt:
Tel: 0736567211
E-post: Mats.nordgren2@gmail...

Se all info