Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Lönegren SM 2012

SM 2012

06 MAR 2012 20:32
SM 2012 avgjordes i Västerås, förhållandena var bra, runt 0-grader på morgonen, med strålande sol, bra is med vårkvalite, vind 2-4m. Sju deltagare dök upp.
  • Skapad: 06 MAR 2012 20:32

Vi flyttade fram SM 2012 en vecka för att säkerställa segling inför en snabbt annalkande vår och inte behöva starta nästa säsong med uppskjutet SM, som vi gjort de senaste åren. Det var kanske till nackdel för vissa, men det var inga protester när frågan togs på vårt forum.

Förhållandena i Västerås var bra, runt 0-grader på morgonen, med strålande sol, bra is med vårkvalite, vind 2-4m.
Vi kom igång bra , och i tid, körde 2 heat innan kl. 12, sedan började vinden att växla, väntan i drygt 2 timmar på ny vindriktning, sedan 2 nya race efter banändring, varav det första inte var optimalt, men godkändes innan start, för att få ihop till 3st seglingar, omläggning av banan igen och så ett sista 4:de race.

Vi var tillbaka i depån vid 17-tiden, riggar av, börjar årsmöte 18.30. Efter mötet, gick vi ut och åt gott inkl. lite öl vin, tillbaka till hotellet för eftersnack och sedan i säng.
Söndag morgon började med samtidig frukost o Vasaloppstart på TV:en, ute o riggade på strax efter 8.30. Västeråsfjärden denna morgon låg inbäddad i dimma, 4-5 minus, ingen vind. När dimman lättat något tog vi oss ut till tänkt startplats, fortfarande nästan obefintligt med vind.
Ur dimman och numera utan jakt, kom vår förre ordförande Lars Lönegren på skridskor o hälsade på. Fantastiskt trevligt Lars, vilket intresse, tänk om det ändå var fler, framför allt de med Klass III-jakter, som ville möta upp på våra seglingar, speciellt på ett SM.
Vi fick inga mer seglingar denna helg, utan bröt strax efter kl.13 och packade ihop för hemresa. För några av oss är säsongen nu över, och det kändes bra med ett SM som avslutning.
Gratulerar David till sitt 1:a SM-tecken i Klass III, och tackar samtliga deltagare, Ove vår starter o protokollförare, för att ni ställde upp.

Skribent: Olof Stenberg S-103

Svenska Isseglarförbundet

Svenska Isseglarförbundets logotyp

 
Facebook-gruppPostadress:
Svenska Klass 3-Jaktsällskapet - Issegling
Mats Nordgren, Mälhammar Skogshyddan
63531 Kvicksund

Kontakt:
Tel: 0736567211
E-post: Mats.nordgren2@gmail...

Se all info